ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Artileria grea a devenit componentul principal în războiul din Ucraina

08:27 | 11.06.2022 Categorie: Externe

Kiev, 11 iun. /MOLDPRES/. O analiză a serviciilor de informaţii militare ucrainene demonstrează că Rusia are capacitatea de a continua încă un an războiul, în care artileria a devenit componenta principală, iar trupele ruse le depăşesc semnificativ la acest capitol pe cele ucrainene, astfel că Ucraina are nevoie de mai multe arme grele occidentale pentru a face faţă Rusiei în acest moment critic al conflictului, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Evaluarea Directoratului principal de informații al Ministerului ucrainean al Apărării demonstrează că ''leadershipul de la Kremlin va încerca probabil să îngheţe războiul pentru un timp astfel încât să convingă Occidentul să ridice sancţiunile, dar apoi să continue agresiunea. Resursele economice ale Rusiei îi vor permite ţării ocupante să continue războiul în ritmul actual încă un an''.

''Ucraina are o piesă de artilerie la 10-15 piese de artilerie ruseşti'', a rezumat raportul de forţe Vadim Skibiţki, responsabil al instituţiei menţionate şi care a dat un interviu publicaţiei The Guardian.

''Acesta este acum un război de artilerie, aşadar acum totul depinde de ce arme ne vor da partenerii noştri occidentali'', a mai spus el, subliniind că armata ucraineană are nevoie în special de piese de artilerie şi lansatoare multiple de rachete cu rază lungă de acţiune pentru a putea neutraliza artileria rusească.

Pe de altă parte, mai spune Vadim Skibiţki, Rusia şi-a diminuat semnificativ atacurile cu rachete şi foloseşte de asemenea rachete Kh-22, care sunt vechi rachete sovietice din anii '70, ceea ce ar putea fi un indiciu că armata rusă a intrat în criză de rachete de înaltă precizie.

Foto: dailykos.com

img22004385

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!