ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu a avut la Paris întrevederi cu reprezentanții companiilor private franceze

18:04 | 11.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 11 iun. /MOLDPRES/. În cadrul vizitei la Paris, vicepremierul Nicu Popescu a desfășurat întrevederi cu reprezentanții companiilor private franceze în contextul prioritizării diplomației economice pe agenda politicii externe și în vederea obținerii rezultatelor concrete pentru cetățenii noștri, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

Urmare a eforturilor autorităților de a atrage noi investiții, șeful diplomației moldovene Nicu Popescu a salutat decizia companiei Qair, care după vizita din luna aprilie la Chișinău,  va dezvolta un proiect de circa 100 megawați în domeniul energiei regenerabile.

Totodată, oficialul a convenit accelerarea proiectului de renovare a căii ferate Chișinău - Ungheni de către un consorțiu condus de compania Alstom, lucrările urmând să înceapă până la sfârșitul anului curent, ceea ce va permite creșterea semnificativă a vitezei de deplasare.

De asemenea, cu reprezentatul companiei Airbus, ministrul Nicu Popescu a discutat despre posibilitatea inițierii unor proiecte concrete în timpul apropiat.

„Semnarea în curând a Convenției pentru evitarea dublei impuneri, așteptată de mediul de afaceri, va permite dezvoltarea de noi proiecte investiționale, crearea de noi locuri de muncă, transferul de tehnologii și dezvoltarea sectoarelor prioritare ale economiei noastre afectată de situația de securitate regională”, a spus ministrul Nicu Popescu.

Foto: MAEIE

img22004392

img22004392

img22004392

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!