ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Natalia Gavrilița întreprinde o vizită oficială în Statul Qatar

20:22 | 11.06.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 11 iun. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Natalia Gavrilița întreprinde, în perioada 11-13 iunie curent, o vizită oficială în Statul Qatar, transmite MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Guvernului, șefa Executivului va avea o întrevedere cu Emirul Statului Qatar, Alteța Sa, Șeicul Tamim bin Hamad Al-Thani, și cu premierul Qatarului, Șeicul Khalid bin Hamad Al-Thani.

Premierul va discuta, de asemenea, și cu Alteța Sa, Șeica Moza bint Nasser, președinta Qatar Foundation. Natalia Gavrilița se va întâlni cu președintele Camerei de Comerț și Industrie a Statului Qatar și cu oameni de afaceri qatarieni. Totodată, prim-ministrul va participa la inaugurarea sculpturii dedicată celor 25 ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova și Statul Qatar, dar și la inaugurarea expoziției sculpturilor de formă mică ale artiștilor din țara noastră.

În cadrul vizitei, vor fi semnate documente bilaterale, care vor impulsiona relațiile dintre țara noastră și Statul Qatar: Acordul cu privire la abolirea vizelor de scurtă ședere pentru posesorii de pașapoarte ordinare și Acordul privind cooperarea economică și tehnico-științifică în domeniul agriculturii.

img22004394

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!