ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu s-a întâlnit la Paris cu senatori francezi

19:05 | 12.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 iun. /MOLDPRES/. La Paris, șeful diplomației Republicii Moldova Nicu Popescu a avut întrevederi la Senatul Republicii Franceze cu președintele Comisiei afaceri externe, apărare și forțe armate Christian Cambon și vicepreședintele Comisiei afaceri europene Cyril Pellevat, a relatat pentru MOLDPRES Biroul de presă al MAEIE.

„Am apreciat intensificarea dialogului pe dimensiunea parlamentară între țările noastre, evocând vizita recentă la Chișinău a delegației senatorilor francezi din cadrul Grupului de prietenie Franța – Republica Moldova și am consemnat importanța contactelor dintre comisiile parlamentare de profil în vederea preluării celor mai bune practici în domenii precum justiția, apărare și securitate, finanțele, administrația publică locală, precum și pentru avansarea parcursului nostru ireversibil european”, a menționat vicepremierul Nicu Popescu.

Oficialii au discutat situația regională, consecințele războiului Rusiei împotriva Ucrainei, inclusiv asupra țării noastre și recuperarea socio-economică, fiind remarcată necesitatea consolidării rezilienței interne.

„Am mulțumit senatorilor francezi pentru susținerea acordării statutului de țară candidat pentru Republica Moldova și am exprimat speranța că legislativul francez va sprijini în continuare demersurile de modernizare și transformare europeană a țării noastre. Mă bucur că domnul senator Christian Cambon a acceptat invitația de a vizita țara noastră pentru a avansa în continuare dialogul privilegiat moldo-francez”, a conchis ministrul Nicu Popescu.

Foto: MAEIE

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!