ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În perioada estivală, numărul troleibuzelor care circulă în capitală a fost redus

10:01 | 13.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 13 iun. /MOLDPRES/. În perioada estivală, numărul troleibuzelor care circulă pe străzile municipiului Chișinău a fost redus, comunică MOLDPRES.

Solicitat de agenție, directorul Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC), Dorin Ciornîi, a menţionat că, începând cu luna iunie, numărul troleibuzelor care circulă pe linie a fost redus cu circa 8%.

„În prezent, zilnic, pe linie sunt emise 305 troleibuze, cu 25 mai puțin decât în perioada toamnă – primăvară. Decizia a fost luată întrucât în perioada estivală scade numărul călătorilor. Timpul de așteptare în stații s-a schimbat neesențial, deoarece fluxul de circulație la fel a scăzut”, a spus Dorin Ciornîi.

Potrivit conducerii RTEC, în această perioadă, angajații instituției efectuează lucrări de reparație a unităților de transport.

La momentul actual, în parcul întreprinderii sunt la evidență 430 de troleibuze, dintre care 330 sunt emise zilnic la linie. Peste 100 de troleibuze sunt dotate cu sistem de aer condiționat, ceea ce constituie circa 30%.

img22004414

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!