ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANSA a retras din comerţ mai multe loturi de produse de patiserie neconforme

18:19 | 13.06.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 13 iun. /MOLDPRES/.  Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a retras din reţeaua de comerţ mai multe produse de patiserie neconforme, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituţiei, după o sesizare parvenită de la consumatori a fost efectuat controlul inopinat la un importator de produse de patiserie. „În urma controlului, s-a constatat faptul expunerii spre comercializare și vânzarea a 15 loturi de torturi, biscuiți, covrigei și pesmeți cu termenul de valabilitate expirat, dintre care zece loturi de torturi fiind suspecte de modificarea datei de fabricare”, indică ANSA.

Agenția a supus verificărilor mai multe unități de comerț ce aparțin operatorului din domeniul alimentar, amplasate în raioanele ţării. În urma controalelor efectuate de către inspectorii din teritoriu, la fel au fost constatate neconformități cum ar fi: comercializarea produselor de patiserie în lipsa certificatelor de calitate, lipsa asigurării trasabilității acestora etc.

Toate produsele neconforme depistate în urma controalelor au fost retrase din circuitul alimentar și s-au emis prescripții operatorului alimentar de nimicire sau utilizare condiționată a acestor produse. Pe numele operatorului din domeniul alimentar au fost întocmite procese-verbale de contravenție pe fapta constatată.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor solicită operatorilor din domeniul alimentar respectarea prevederilor cadrului legal în domeniul siguranței alimentelor.

Foto: ANSA

img22004428

img22004428

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!