ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zelenski a declarat despre costul înspăimântător al bătăliei de la Severodonețk

08:20 | 14.06.2022 Categorie: Externe

Kiev, 14 iun. /MOLDPRES/. Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski a declarat luni, 13 iunie, despre «costul uman înspăimântător» al bătăliei de la Severodonețk. Totuși, rușii n-au reușit să cucerească în întregime această localitate importantă pentru bătălia din Donbas, relatează MOLDPRES cu referire la Agerpres.

"Costul uman al acestei bătălii pentru noi este foarte mare. Este chiar înspăimântător", a spus Volodimir Zelenski în mesajul său adresat zilnic ucrainenilor, difuzat pe Telegram.

"Bătălia pentru Donbas va rămâne cu siguranţă în istoria militară drept una dintre cele mai violente bătălii din Europa", a subliniat preşedintele ucrainean.

"Până la 100 de soldaţi ucraineni" sunt ucişi şi "500 răniţi în fiecare zi" în luptele cu armata rusă, a declarat joi ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov.

Volodimir Zelenski a indicat la 1 iunie că armata sa pierde "între 60 şi 100 de soldaţi" zilnic.

"Avem de-a face cu Răul absolut", a comentat el luni seară. Înainte de a adăuga: "Nu avem de ales decât să mergem înainte şi să ne eliberăm ţara", ale cărei regiuni sunt ocupate de ruşi în sud şi est care se confruntă cu "o blocadă civilizaţională", ruşii "blocând toate comunicaţiile" spre exterior.

Președintele ucrainean a cerut din nou Occidentului să furnizeze "mai multe arme" armatei ucrainene, într-un moment în care trupele Moscovei controlează cea mai mare parte a Severodoneţkului şi continuă să lovească artileria ucraineană.

Recent, guvernatorul regiunii Lugansk, Serhii Gaidai, a indicat că "70%-80% din oraş" este ocupat de ruşi, precizând că "cele trei poduri (care leagă Severodoneţk de oraşul vecin Lisiceansk) sunt distruse".

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!