ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele ucrainean îi cere lui Olaf Scholz să ajute Ucraina, nu să se îngrijoreze de relația cu Rusia

08:27 | 14.06.2022 Categorie: Externe

Kiev, 14 iun. /MOLDPRES/. Volodimir Zelenski i-a cerut cancelarului german să arate un sprijin deplin pentru Kiev, spunând că Olaf Scholz este prea îngrijorat în privința repercusiunilor asupra relațiilor dintre Berlin și Moscova, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Zelenski și-a expus această poziție în cadrul unui interviu pentru postul public german ZDF, în contextul speculațiilor că Scholz ar putea face joi prima sa vizită la Kiev de la începutul războiului.

„Avem nevoie din partea cancelarului Scholz de certitudinea că Germania sprijină Ucraina”, a spus Volodimir Zelenski.

„El și guvernul său trebuie să decidă: nu poate fi un compromis între Ucraina și relațiile cu Rusia.”

Ucraina și o parte din aliații occidentali au criticat Germania, Franța și Italia pentru că trag de timp în furnizarea de ajutor militar pentru Ucraina în războiul declanșat de Rusia.

Cancelarul german, la fel ca și ceilalți doi lideri, au respins acuzațiile. Cancelarul german a declarat că armamentul pe care îl va furniza Ucrainei necesită antrenament pentru folosire și că soldați ucraineni sunt pregătiți în prezent tocmai în acest scop.

img22004437

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!