ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

08:36 | 14.06.2022 Categorie: Comunicate

Întrevederea secretarului de stat Ruslan Bolbocean cu Leila Kayacik, reprezentanta specială pentru migrație și refugiați a secretarei generale a Consiliului Europei 

Chişinău, 14 iun. /MOLDPRES/. Secretarul de stat Ruslan Bolbocean a avut o întrevedere cu Leila Kayacik, reprezentanta specială pentru migrație și refugiați a secretarei generale a Consiliului Europei, aflată într-o vizită de lucru în Republica Moldova. 

În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii pe marginea situației de securitate regională și au abordat contextul gestionării complexe a fluxului de refugiați din Ucraina, cu accent pe protecția împotriva violenței, exploatare și trafic de ființe umane a celor mai vulnerabile categorii de persoane. 

Secretarul de stat Ruslan Bolbocean a subliniat efortul consolidat al autorităților naționale pentru integrarea refugiaților, inclusiv prin elaborarea de politici, extinderea de programe și servicii destinate să asigure protecția drepturilor refugiaților ucraineni aflați pe teritoriul Republicii Moldova. 

Totodată, a fost relevată importanța sprijinului Consiliului Europei, inclusiv prin organizarea, în perioada 15 - 16 iunie 2022, a seminarului Suport psihologic pentru refugiați: consolidarea capacităților profesionale. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!