ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zelenski a declarat că Crimeea va fi eliberată de către Ucraina

11:28 | 14.06.2022 Categorie: Externe

Kiev, 14 iun. /MOLDPRES/. Volodimir Zelenski, le-a promis compatrioţilor săi că va recuceri peninsula Crimeea anexată de Rusia. Într-un mesaj video lansat luni, 13 iunie, șeful statului ucrainean a declarat că  ''drapelul ucrainean va flutura din nou deasupra Ialta şi Sudak, deasupra Djankoi şi Ievpatoria''. ''Bineînţeles, vom elibera şi Crimeea noastră'', a specificat Zelenski, transmite MOLDPRES.

Forțele rusești au ocupat peninsula de la Marea Neagră în 2014, când Ucraina era slăbită în urma unei schimbări de putere şi nu a putut opune rezistenţă. Apoi a fost organizat un referendum, care nu este recunoscut la nivel internaţional, iar Crimeea a fost anexată la Rusia.

În calitatea sa de șef al statului ucrainean, Zelenski a pledat întotdeauna pentru o revenire a peninsulei la Ucraina, dar rareori a afirmat acest lucru cu atâta forţă ca obiectiv de război.

Preşedintele țării a făcut apel la cetăţenii Ucrainei să păstreze legătura cu părţile ţării ocupate de Rusia, cum ar fi Doneţk sau regiunea Harkov. El a spus că aceste zone vor fi eliberate din nou.

"Spuneţi-le că armata ucraineană va veni cu siguranţă!". În est, în Donbas, armata se află sub presiune. Aceasta are nevoie urgentă de artilerie modernă din partea partenerilor săi străini, a subliniat Zelenski.

img22004446

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!