ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dmitri Rogozin îndeamnă la comiterea unui genocid în Ucraina

11:37 | 14.06.2022 Categorie: Externe

Moscova, 14 iun. /MOLDPRES/. Șeful Roscosmos și fost viceprim-ministru rus, Dmitri Rogozin, responsabil de industria de Apărare, a transmis luni seară un apel șocant pe contul său de Twitter, cerând comiterea unui genocid în Ucraina, „de dragul nepoților noștri”, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

„În general, ceea ce a apărut în locul Ucrainei reprezintă o amenințare existențială pentru poporul rus, istoria rusă, limba rusă și civilizația rusă”, a subliniat Rogozin. 

„Dacă nu îi terminăm [pe ucraineni] acum, din păcate, bunicii noștri nu au terminat-o cu ei, va trebui să murim, dar la un cost și mai mare pentru nepoții noștri. Așadar, haideți să terminăm cu asta. Odată pentru totdeauna. Pentru nepoții noștri”, a adăugat oficialul rus apropiat de Vladimir Putin.

Apelul la genocid al lui Dmitri Rogozin a fost sesizat de jurnalistul Francis Scarr de la BBC News, care monitorizează și traduce relatările din mass-media rusă, acesta remarcând că apelul lui Rogozin este cu atât mai șocant cu cât el este un nume arhicunoscut în Rusia.

Și anterior, șeful programului spațial rusesc a adresat comentarii foarte agresive pe rețelele sociale. 

Foto: rbc.ru

img22004447

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!