ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CSE a dispus un set de măsuri pentru fluidizarea traficului la frontiera moldo-română

18:43 | 14.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 iun. /MOLDPRES/. Mai multe măsuri necesare pentru îmbunătățirea situației în vămi și fluidizarea traficului la frontiera moldo-română au fost aprobate, astăzi, în ședința Comisiei pentru Situații Excepționale. Acestea vin ca urmare a întâlnirii de lucru dintre prim-ministrul Natalia Gavrilița și omologul său român, Nicolae Ciucă, care a avut loc 10 iunie, la București, dar și a întrevederilor tehnice ulterioare între reprezentanții autorităților competente din cele două state, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

Astfel, Serviciul Vamal și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră au fost împuternicite să inițieze discuții cu autoritățile omoloage din România, conform competențelor funcționale, pentru a agrea reguli de interacțiune și control care vor fi aprobate ulterior de către părți.

Totodată, Comisia pentru Situații Excepționale a creat premisele pentru ca Serviciul Vamal și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră să activeze în punctele de trecere a frontierei de stat dintre Republica Moldova și România situate pe teritoriul României.

O altă prevedere adoptată astăzi vizează împuternicirea Serviciului Vamal de a întreprinde măsuri de gestionare a fluxului de mijloace de transport prin posturile vamale.

Foto: Guvern

img22004464

img22004464

img22004464

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!