ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Justiției

18:53 | 14.06.2022 Categorie: Comunicate

Ministrul Justiției a discutat cu reprezentanții mediului de afaceri despre reformele din justiție și impactul acestora asupra activității lor

Chişinău, 14 iun. /MOLDPRES/. Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a discutat în această după-amiază cu reprezentanții Asociației Businessului European (EBA) despre provocările de ordin legislativ cu care se confruntă mediul de afaceri și impactul pe care îl vor avea reformele din sectorul justiției asupra activității lor. În cadrul discuției, Sergiu Litvinenco a făcut o trecere în revistă a inițiativelor lansate de Ministerul Justiției, care au drept scop reformarea sistemică a justiției și combaterea corupției, ceea ce va spori încrederea cetățenilor și a mediului de afaceri în justiție.

Alte subiecte discutate cu reprezentanții EBA au vizat activitatea notarilor, executorilor judecătorești și administratorilor autorizați, digitalizarea activității profesiilor juridice, dar și implementarea sistemului informațional e-dosar în cadrul instanțelor judecătorești. Reprezentanții investitorilor străini au apreciat deschiderea Ministerului Justiției de a îmbunătăți mecanismele instituționale și de a lansa platforme de discuții cu mediul de afaceri, astfel încât să fie identificate cele mai bune soluții pentru facilitarea activității lor.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!