ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Copii din toată țara au venit la Parlament să-i ureze ”La mulți ani!” scriitorului Spiridon Vangheli

19:17 | 14.06.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 14 iun. /MOLDPRES/. Cu ocazia celei de-a 90-a aniversări a scriitorului Spiridon Vangheli, în jur de 100 de copii din toată țara au venit la Parlament pentru a-i ura maestrului ”La mulți ani!”, informează MOLDPRES.

Copiii au pregătit poezii, desene și mesaje de felicitare pentru scriitorul Spiridon Vangheli. Toți au primit în dar cartea ”Radu, bunica și câinele Bumbu”. Exemplarele, cu autograful autorului, au fost oferite gratuit de Biblioteca Națională pentru Copii ”Ion Creangă”, a relatat Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Printre vizitatori au fost copiii din localitatea Răspopeni, raionul Șoldănești, cei din Dobrogea, municipiul Chișinău și elevii școlii speciale nr. 12 pentru copii hipoacuzici din Chișinău. Toți au mulțumit maestrului pentru operele sale, care le-au făcut copilăria mai frumoasă.

În contextul zilei de naștere a scriitorului Spiridon Vangheli, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a vizitat Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, unde au fost organizate mai multe evenimente dedicate maestrului, supranumit „Tatăl lui Guguță”. „Sunt convins că cel mai frumos lucru pe care îl putem face pentru un scriitor este să-i citim și să transmitem mai departe opera. Iar cărțile lui Spiridon Vangheli, mărgăritare ale copilăriei, sunt adevărate comori pentru multe generații”, a menționat speakerul Igor Grosu.

Scriitorul Spiridon Vangheli s-a născut pe data de 14 iunie 1932, în satul Grinăuți din raionul Râșcani. Cărțile sale au fost traduse în peste 40 de limbi și publicate în 68 de țări.

Foto: Parlament

img22004466

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!