ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bătălia pentru Donbas va da un indiciu asupra continuării războiului, susține președintele ucrainean

08:40 | 15.06.2022 Categorie: Externe

Kiev, 15 iun. /MOLDPRES/. Rezultatul bătăliei pentru Donbas "va da un indiciu" asupra continuării războiului cu Rusia, deoarece această regiune este prioritară pentru Moscova a estimat marţi preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

"Este vital să rămânem în Donbas. Apărarea regiunii este esenţială pentru a da o indicaţie despre cine va domina (pe teren) în următoarele săptămâni", a spus Volodimir Zelenski în discursul său zilnic către ucraineni, difuzat pe Telegram.

"Trebuie să rezistăm", a subliniat el.

De câteva zile, în luptele de la Severodoneţk şi Lisiceansk, două oraşe de aproximativ 100.000 de locuitori, rușii fac ravagii, iar cucerirea lor de către armata rusă ar permite trupelor Moscovei să vizeze Sloviansk, în regiunea Doneţk, la aproximativ 70 de kilometri spre vest.

"Cu cât inamicul suferă mai multe pierderi acolo, cu atât va avea mai puţină forţă pentru a-şi continua agresiunea", a mai spus Volodimir Zelenski.

Preşedintele ucrainean a făcut cunoscut că armata sa "a suferit pierderi grele în regiunea Harkov (est), unde armata rusă încearcă să-şi consolideze poziţia", potrivit acestuia.

Un alt punct nevralgic al conflictului unde se dau lupte intense între ucraineni şi ruşi este sudul Hersonului. "Continuăm să exercităm presiuni asupra ocupanţilor" din această regiune, a ţinut să adauge el.

"Obiectivul-cheie este eliberarea Hersonului", oraş ocupat de ruşi încă de la începutul invaziei la sfârşitul lunii februarie. "Şi vom avansa pas cu pas pentru a realiza acest lucru", a promis Volodimir Zelenski.

Foto: blacknews.ro

img22004470

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!