ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 11 mii de locuri de muncă vacante au fost propuse de către ANOFM

10:42 | 15.06.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 15 iun. /MOLDPRES/. Circa 11 mii de locuri de muncă vacante au fost propuse cetățenilor din întreaga țară de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), transmite MOLDPRES.

Potrivit ANOFM, în profil teritorial, cele mai multe locuri vacante sunt înregistrate în municipiile Chișinău  - 4555, Bălți – 847 și Orhei – 562. Cele mai puține locuri de muncă libere se atestă în raioanele Drochia – 35 și Dubăsari – 31.

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior și mediu de specialitate sunt disponibile 2011 locuri de muncă vacante, ceea ce constituie 19% din numărul total. Cele mai multe posturi propuse sunt din domeniul sănătății și asistență socială, unde sunt anunțate 485 de locuri vacante, după care urmează domeniul IT – 194 de posturi, domeniul public, specialiști în instituțiile publice – 170 și învățământ – 127.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și muncitorii necalificați, ANOFM oferă 8800 locuri de muncă, ceea ce constituie 81% din numărul total. La acest compartiment, cele mai multe posturi vacante sunt în domeniul industriei ușoare – 2030, domeniul artizanal – 1223, transport și depozitare – 1117 și domeniul serviciilor și comerțului – 976 de posturi vacante.

Totodată, ANOFM a primit notificări de la agenții economici despre angajarea a 560 de cetățeni din Ucraina. Cei mai mulți cetățeni sunt angajați în: Chișinău - 411, Bălți - 19, Ungheni - 18 și Cahul - 14. Cetățenii din Ucraina au ocupat locuri de muncă în următoarele profesii: programator, inginer, medic, educator, vânzător, bucătar, agent servicii client, manager diverse domenii, altele. În total, 139 de angajatori și-au arătat disponibilitatea de a încadra în muncă cetățeni ucraineni, declarând 2165 de locuri de muncă vacante disponibile. În total, 296 de cetățeni ucraineni s-au înregistrat în evidențele subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi suport la angajare.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă se pot adresa la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, unde pot primi informații privind locurile vacante.

Foto simbol

img22004479

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!