ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova va putea atrage fonduri europene oferite de grupul Agenției Franceze de Dezvoltare

11:44 | 15.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 iun. /MOLDPRES/. Guvernul Republicii Moldova urmează să semneze un Acord cu Guvernul Republicii Franceze privind activitățile Agenției Franceze de Dezvoltare (AFD), Proparco și Expertise France în Republica Moldova. Decizia a fost luată în ședința de astăzi a Guvernului, transmite MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Executivului, fondurile oferite de grupul AFD vor fi utilizate pentru finanțarea necesităților de dezvoltare națională a țării noastre.

Anul trecut, AFD a primit mandat pentru a acorda asistență de dezvoltare Republicii Moldova, prin instrumente de finanțare și expertiză tehnică. Astfel, Agenția va sprijini proiecte de dezvoltare în domenii, precum reîmpădurirea și irigarea, modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și a sistemelor de canalizare, interconexiunile electrice și eficiența energetică a clădirilor.  

De asemenea, AFD va sprijini programele de reformă prin împrumuturi investiționale, finanțarea studiilor de fezabilitate, investiții în fondurile de investiții și finanțarea sectorului privat.

Acordul va fi semnat astăzi, la Chișinău, de către viceprim-ministrul Nicolae Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, și Catherine Colonna, ministrul pentru Europa și Afacerile Externe a Franței.

AFD este o organizație a Guvernului Franței care finanțează proiecte în țările în curs de dezvoltare. AFD a deschis un birou de reprezentare la Chișinău, în februarie 2022.

Foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!