ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenția Franceză pentru Dezvoltare va acorda Republicii Moldova 15 milioane de euro

14:38 | 15.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 iun. /MOLDPRES/. În cadrul ședinței de astăzi a Cabinetului de miniștri s-a aprobat semnarea unui Contract de credit cu Agenția Franceză pentru Dezvoltare, care presupune acordarea unei asistențe financiare pentru acoperirea deficitului bugetar al Republicii Moldova, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Documentul prevede acordarea unui împrumut în sumă de 15 milioane de euro, la o rată fixă a dobânzii de 1,38% anual, cu maturitatea de 15 ani și o perioadă de grație de 5 ani. Banii vor fi debursați într-o singură tranșă, dar nu mai târziu de 30 noiembrie 2022. Rambursarea împrumutului urmează a fi efectuată semi-anual în 20 de tranșe egale. 

Resursele financiare vor fi utilizate pentru finanțarea necesităților bugetului de stat, inclusiv pentru servicii de sănătate, educație sau transferuri sociale.

Foto: Guvern

img22004490

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!