ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Restricțiile privind interzicerea circulației transportului pe căile navigabile interne ar putea fi abrogate

16:18 | 15.06.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 15 iun. /MOLDPRES/. Restricțiile privind interzicerea circulației transportului pe căile navigabile interne ar putea fi abrogate. Astăzi, membrii Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică au aprobat coraportul pentru un proiect de lege care prevede acest lucru, comunică MOLDPRES.

Proiectul a fost elaborat urmare a mai multor solicitări venite din partea reprezentanților mediului de afaceri cu privire la eliminarea barierelor administrative din cadrul normativ referitor la transportul de mărfuri și pasageri prin cheiurile temporare, situate în afara complexului portuar Giurgiulești.

De asemenea, potrivit notei informative a proiectului, modificările legislative sunt necesare și din considerentul că, din cauza războiului din țara vecină, mărfurile nu mai pot fi transportate prin intermediul porturilor din Ucraina.

De asemenea, se va permite curățirea șenalului navigabil și amenajarea cheiurilor temporare, fără evaluarea impactului asupra mediului înconjurător sau expertizei ecologice de stat.

Foto: diez.md

img22004498

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!