ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Justiției

16:24 | 15.06.2022 Categorie: Comunicate

Ministrul Justiției a discutat cu președintele Comisiei de pre-vetting despre organizarea activității Comisiei și a Secretariatului

Chişinău, 15 iun. /MOLDPRES/. Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a discutat astăzi cu președintele Comisiei pre-vetting, Herman von Hebel, despre organizarea activității Comisiei de pre-vetting și a Secretariatului, necesitatea unei bune colaborări cu instituțiile de la care se vor solicita informații în procesul de verificare, dar și asigurarea transparenței activității Comisiei.

„Reiterez că acest exercițiu este fundamental nu doar pentru selectarea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii și Consiliului Superior al Procurorilor, dar pentru întregul proces de reformă a sistemului de justiție. Organele de autoadministrare – CSM și CSP – au mandat constituțional de a lua decizii cu privire la toate promovările în sistemul judecătoresc și în procuratură. De aceea, de oamenii care vor ajunge în aceste instituții depinde, în cea mai mare parte, și calitatea actului de justiție în următorii ani”, a declarat ministrul Justiției.

În context, ministrul a reconfirmat deschiderea Ministerului Justiției de a oferi tot suportul necesar pentru buna activitate a Comisiei de pre-vetting.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!