ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Secretarul american al apărări îndeamnă Occidentul să intensifice livrările de arme către Ucraina

18:33 | 15.06.2022 Categorie: Externe

Washington, 15 iun. /MOLDPRES/. Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a îndemnat miercuri ţările occidentale să-şi intensifice livrările de arme către Ucraina, pentru a-i permite să se apere în faţa forţelor ruse, informează AFP, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

"Ucraina se confruntă cu un moment-cheie pe câmpul de luptă. Prin urmare, trebuie să ne sporim eforturile pentru ca ea să se poată apăra", a declarat Lloyd Austin în timpul unei reuniuni la sediul NATO a ţărilor din "grupul de contact" înfiinţat de SUA pentru a ajuta Ucraina.

Ministerul ucrainean al Apărării a exprimat marţi seară regretul că Ucraina nu a primit decât ''aproximativ 10% din armele'' pe care le-a cerut partenerilor săi occidentali să i le furnizeze pentru a lupta împotriva armatei ruse pe teren, în timp ce preşedintele Volodimir Zelenski a îndemnat Occidentul, într-o videoconferinţă cu jurnalişti danezi, să trimită ''mai multe arme şi echipamente militare mai repede'', deoarece ''ruşii au de 10, 100 de ori mai mult''.

Rusia a anunţat miercuri că a distrus cu tiruri de rachete de croazieră un depozit de arme livrate de ţările NATO în vestul Ucrainei.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Foto: timesofisrael.com

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!