ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut o convorbire telefonică cu omologul său din Portugalia

09:36 | 16.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 iun. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Natalia Gavrilița a discutat cu premierul Republicii Portugheze, Antonio Costa. Oficialii au vorbit despre situația din Republica Moldova, în contextul ultimelor evoluții din Ucraina și eforturile autorităților de consolidare a rezilienței din perspectiva provocărilor actuale, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

Șefa Executivului de la Chișinău a apreciat  ajutorul umanitar al Portugaliei în gestionarea crizei refugiaților și a menționat că sprijinul comunității internaționale va permite soluționarea dificultăților pe fiecare sector în parte, precum și realizarea obiectivelor cheie pentru dezvoltarea Moldovei. Potrivit prim-ministrului, acțiunile Executivului sunt orientate, în prezent, pe menținerea stabilității economice și financiare a țării, asigurarea securității alimentare, extinderea gamei de produse moldovenești exportate pe piața UE și liberalizarea transportului. 

În context, prim-ministrul s-a referit la perspectiva europeană a țării noastre și importanța obținerii statutului de țară candidat. „Pe lângă asigurarea unui climat socio-economic sigur pentru cetățenii noștri, ne concentrăm pe agenda de reforme și integrarea Republicii Moldova în familia Uniunii Europene. Mizăm pe susținerea Portugaliei în procesul de integrare europeană a țării noastre”, a spus Natalia Gavrilița. 

Premierul Antonio Costa a apreciat eforturile din ultimele luni ale Executivului de la Chișinău de reformare a țării și a menționat, în mod special, diaspora numeroasă de moldoveni care este respectată și apreciată de societatea portugheză, aceasta contribuind la promovarea unei imagini bune a țării. 

Părțile au căzut de acord să intensifice cooperarea bilaterală dintre cele două țări și să împărtășească din bunele practici și experiența integrării europene a Portugaliei.

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!