ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un executor judecătoresc din capitală va ajunge pe banca acuzaților

09:43 | 16.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 16 iun. /MOLDPRES/. Un executor judecătoresc din Chișinău și doi complici ai săi, vor ajunge pe banca acuzaților pentru deposedarea ilegală de apartament a unui bărbat, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, cei trei sunt acuzați de săvârșirea infracțiunii de abuz de putere. Aceștia, activând în circumscripția municipiului Chișinău, în aprilie 2018, au primit la executare un document prin care s-a dispus încasarea solidară de la doi debitori a datoriei în sumă de 43 495 lei, contractată de la o organizație de microfinanțare.

În continuare, executorul judecătoresc stabilind în cursul măsurilor de executare silită, precum că unul dintre cei doi debitori este proprietarul unic al unui apartament cu două odăi, abuzând de atribuțiile de serviciu, a organizat o licitație trucată în scopul deposedării arbitrare a debitorului de dreptul de proprietate asupra apartamentului.

În urma desfășurării licitației trucate bunul imobil a fost adjudecat, la preț mic de un complice. Astfel, partea vătămată a fost deposedată ilegal de dreptul de proprietate asupra apartamentului, cauzându-i un prejudiciu material major.

La demersul procurorilor, în scopul reparării prejudiciului material cauzat prin infracțiune a fost pus sub sechestru jumătate din proprietatea în devălmășie asupra apartamentului în litigiu.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!