ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

„Apă-Canal Chişinău” a redeschis cele șase cișmele din parcurile capitalei

09:54 | 16.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 16 iun. /MOLDPRES/. Societatea pe Acțiuni „Apă-Canal Chişinău” a redeschis cele șase cișmele situate în mai multe parcuri din capitală, transmite MOLDPRES.

Potrivit întreprinderii, este vorba de următoarele locații: parcul „Valea Morilor”, scuarul Grădinii Publice „Ștefan cel Mare și Sfânt”, scuarul Catedralei şi parcul „Alunelul”. Cișmelele au fost conservate până acum din cauza stării de urgență declarată în țară, în legătură cu răspândirea virusului COVID-19. Pe lângă acestea, în preajma parcului „Valea Trandafirilor” funcționează fără întrerupere buveta, apa căreia este testată şi filtrată în permanenţă.

Cișmelele deschise au două funcții: de consum și de răcorire. Acestea sunt dotate cu un buton și un sistem de duze foarte fin, prin care se pulverizează apa. Odată cu redeschiderea cișmelelor, au fost luate toate măsurile sanitare de protecție și dezinfectare a acestora, pentru a nu permite răspândirea viruşilor.

În felul acesta, furnizorul de apă îşi propune extinderea asigurării centrului orașului cu apă potabilă de calitate în perioada caniculară, dar şi reducerea numărului cetățenilor sceptici în ceea ce privește calitatea apei de la robinet.

Cișmelele au fost instalate în anul 2017, fiind conectate la reţeaua de apă potabilă și de canalizare, fiecare cişmea este dotată cu contor, iar toate cheltuielile de instalare şi deservire sunt acoperite de către întreprindere.

Foto simbol

img22004515

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!