ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Liderii Franței, Germaniei și Italiei sosesc la Kiev

10:11 | 16.06.2022 Categorie: Externe

Kiev, 16 iun. /MOLDPRES/. Emmanuel Macron, Olaf Scholz şi Mario Draghi s-au urcat împreună la bordul unui tren special cu destinaţia Kiev, relatează MOLDPRES cu referire la Agerpres.

Liderii celor trei mari puteri economice ale Europei, Franței, Germaniei și Italiei s-au urcat la bordul unui tren special în Polonia şi sunt aşteptaţi joi, 16 iunie, dimineaţă la Kiev, capitala Ucrainei, au transmis postul german de televiziune ZDF şi cotidianul italian La Repubblica, care a publicat o fotografie cu cei trei lideri în tren.

Macron, Scholz şi Draghi s-au reunit 'în timpul nopţii' la Rzeszow, oraş din sud-estul Poloniei care dispune de un aeroport internaţional, după care şi-au continuat drumul spre Kiev, precizează ZDF.

La întâlnirea cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, ei ar urma să transmită sprijinul Europei faţă de Ucraina împotriva Rusiei, după un ajutor de un miliard de dolari anunţat de SUA.

Organizarea vizitei celor trei lideri europeni a durat mai multe săptămâni, ei încercând să contracareze criticile din Ucraina în legătură cu răspunsul lor la războiul declanşat de Rusia la 24 februarie.

Ucraina a criticat Franţa, Germania şi, într-o măsură mai mică, Italia pentru o presupusă lentoare în acordarea de sprijin, acuzându-le de întârzieri în livrarea de arme şi că pun propria prosperitate înaintea libertăţii şi securităţii Ucrainei.

img22004516

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!