ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 8 mln de lei au fost ridicate de Serviciul Vamal în mai multe cauze penale

10:37 | 16.06.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 16 iun. /MOLDPRES/. Peste 8 milioane de lei (400 mii de euro) au fost ridicate de către ofițerii Serviciului Vamal în cadrul mai multor cauze penale aflate în gestiune, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituției, ofițerii Departamentului Antifraudă și Conformare al Serviciului Vamal, sub conducerea procurorilor, în urma acțiunilor de urmărire penală, au reușit să indisponibilizeze inclusiv 13 mii de dolari SUA și 2 mii de euro, bani proveniți din acțiuni infracționale.

De asemenea, în aceleași cauze penale, au fost ridicate: un kilogram de aur și un mijloc de transport de tip autocamion, valoarea căruia se ridică la peste 30 mii de euro.

Cele peste 8 mln de lei au fost transmise în gestiunea Agenţiei de Recuperare a Bunurilor Infracţionale din cadrul Centrului Național Anticorupție, iar suma de 13 mii de dolari SUA și 2 mii de euro urmează a fi transmisă.

Totodată, captura de aur și mijlocul de transport urmează a fi direcționate în gestiunea Serviciului Fiscal de Stat.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!