ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu Ambasadorul Letoniei

10:33 | 16.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 iun. /MOLDPRES/. În cadrul întrevederii dintre viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian și Ambasadorul Letoniei în Republica Moldova Uldis Mikuts a fost trecută în revistă situația curentă în dialogul dintre Chișinău și Tiraspol, problemele abordate și pozițiile autorităților Moldovei privind modul de soluționare a acestora, perspectivele promovării procesului de negocieri, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Au fost exprimate îngrijorări în legătură cu situația complicată a drepturilor omului în regiunea transnistreană și restricțiile îndelung menținute de către Tiraspol în calea liberei circulații, fiind exprimată necesitatea stringentă de a readuce situația în albia normalității și a legalității. 

Obiect al discuțiilor au fost și aspectele de securitate regională, precum și eforturile ce sunt și vor continua să fie întreprinse în vederea evitării situațiilor de criză și a riscurilor la adresa suveranității și integrității teritoriale a ambelor țări.

Foto: Biroul politici de reintegrare

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!