ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De la începutul anului, s-au produs peste 60 de accidente rutiere în care șoferii circulau fără centura de siguranță

11:03 | 16.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 16 iun. /MOLDPRES/. De la începutul anului curent, s-au produs peste 60 de accidente rutiere în care șoferii nu aveau cuplată centura de siguranță. În urma acestora, 11 persoane au decedat, iar alte 53 au suferit diverse traumatisme, relatează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General de Poliție, în aceeași perioadă, polițiștii de patrulare au depistat și sancționat peste 15 mii de conducători auto pentru că nu aveau cuplată centura de siguranță.

Conform Regulamentului circulației rutiere, fiecare conducător auto, înainte de a porni la drum, este obligat să cupleze centura de siguranță și să se asigure că și pasagerii aflați în autovehicul au cuplate centurile de siguranță.

Excepție de a conduce un mijloc de transport fără a avea cuplată centura de siguranță o au: conducătorii vehiculelor cu regim prioritar de circulaţie, în timpul executării unei misiuni urgente de serviciu, conducătorii care execută manevra de mers cu spatele, persoanele care deţin certificat de scutire pe motiv medical grav și instructorii auto în timpul instruirii cursanţilor.

Foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!