ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Comisiei Naționale a Pieței Financiare

12:41 | 16.06.2022 Categorie: Comunicate

Din INIMĂ pentru oameni! Angajații CNPF s-au solidarizat campaniei de donare a sângelui

Chişinău, 16 iun. /MOLDPRES/. Cu prilejul Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, angajații Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) au participat și în acest an la acțiunea de donare voluntară a sângelui pentru a sprijini sistemul de sănătate în vederea atragerii atenției asupra rolului pe care donarea voluntară de sânge îl joacă în salvarea de vieți și pentru a crește solidaritatea în cadrul comunităților.

Prin acest gest de bunăvoință, făcut din inimă, angajații instituției au dorit prin propriul exemplu să-i încurajeze și să-i motiveze pe cei din jurul nostru să salveze vieți prin donarea benevolă de sânge. Donarea de sânge este un act generos, solidar și responsabil, care permite tratarea a mii de pacienți în fiecare an. Donarea de sânge este un act de solidaritate și SALVEAZĂ VIEȚI!

Sângele donat de angajații CNPF va permite suplinirea rezervelor de componente sanguine ale Centrului Național de Transfuzie a Sângelui.

Studiile au demonstrat că donarea de sânge este o procedură sigură și benefică pentru sănătate: acest gest reduce cu 30 la sută riscurile apariției bolilor cardiovasculare. Donatorii de sânge trăiesc mai mult decât ceilalți oameni și au un sistem imunitar mai puternic. În plus, fiecare voluntar este suspus unor analize gratuite: le este măsurată tensiunea arterială, ritmul cardiac, temperatura corpului și nivelul de hemoglobină. Totodată, este bine de știut că donarea regulată împrospătează sângele și întărește sistemul imunitar, iar cu ocazia unei singure donări se produce arderea a 650 de calorii.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!