ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul pentru reintegrare a discutat cu un oficial european

13:26 | 16.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 iun. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Oleg Serebrian a avut astăzi o întrevedere cu Şefa Secției măsuri de consolidare a încrederii din cadrul Consiliului Europei Anna Capello, însoțită de Șefa-adjunctă a Oficiului Consiliului Europei la Chișinău Giulia Re, informează MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare. 

Discuțiile s-au concentrat pe potențiale inițiative de proiecte menite să stimuleze consolidarea încrederii și să intensifice contactele între locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului, implementarea cărora va fi asigurată prin prisma prevederilor Planului de acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova 2021-2024. 

Vicepremierul a sugerat ca fiind oportune proiectele ce promovează respectarea drepturilor omului și a valorilor democratice în regiunea transnistreană, în sfera educației, culturii și ecologiei, care fortifică cooperarea între tineri, oamenii de artă și de creație, profesioniștii din diverse sfere, exponenții mediului asociativ.

În context, a fost reiterată necesitatea utilizării canalelor neutre de comunicare și de interacțiune în raioanele de est ale țării, cu evitarea sensibilităților pentru politicile de reintegrare a țării și menținerea parteneriatelor în spiritul angajamentelor asumate între Republica Moldova și Consiliul Europei.

Foto: Biroul politici de reintegrare

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!