ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu delegația oamenilor de afaceri din Turcia

18:33 | 16.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 iun. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a primit o delegație a oamenilor de afaceri condusă de Vahap Seçer, primarul orașului Mersin și președintele Camerei de Comerț și Industrie din provincia Mersin a Turciei, Ayhan Kızıltan, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE. 

În cadrul discuției, vicepremierul Nicu Popescu a subliniat că prezența într-un număr atât de mare a potențialilor investitori din Turcia din diferite sectoare ale economiei (construcții, IT, logistică, energie regenerabilă, comerț, ambalare, producere) reprezintă un semnal puternic pentru avansarea relațiilor comercial-economice dintre cele două țări. 

Interlocutorii au discutat despre modalitățile concrete de valorificare a potențialului existent în contextul în care Moldova și Turcia sunt parteneri strategici, iar diplomația economică ocupă un loc central pe agenda bilaterală, inclusiv în contextul găzduirii în următoarele zile a unui forum al oamenilor de afaceri organizat de MAEIE, Agenția de Investiții și Ambasada Republicii Moldova în Turcia, precum și întrevederi cu oficiali de nivel înalt. 

„M-am referit și la posibilitatea călătoriilor reciproce în baza buletinului de identitate, fapt care facilitează contactele interumane, interacțiunea între oamenii de afaceri și turismul bilateral. Suntem interesați să creștem numărul de turiști turci în țara noastră, Turcia fiind clasată pe locul 7 după numărul de vizitatori”, a menționat ministrul Nicu Popescu. 

Totodată, oficialul moldovean le-a vorbit membrilor delegației turce despre potențialul sporit existent pentru creșterea producerii interne la noi în țară și posibilitățile de realizare a investițiilor pentru deschiderea fabricilor de producere și procesare în Republica Moldova, lansându-le invitația să discute aceste oportunități în cadrul sesiunilor G2B și B2B din următoarele zile.

Foto: MAEIE

img22004540

img22004540

img22004540

img22004540

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!