ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

18:42 | 16.06.2022 Categorie: Comunicate

Secretarul general interimar Sergiu Odainic a găzduit vizita la MAEIE a muzicianului nipon MIYAVI, ambasadorului bunăvoinței pentru refugiați

Chişinău, 16 iun. /MOLDPRES/. Secretarul general interimar Sergiu Odainic a avut o întrevedere la ministerul de externe cu muzicianul nipon Ishihara Takamasa, cunoscut sub numele de scenă MIYAVI, aflat într-o vizită la Chișinău în calitate de ambasador al bunăvoinței al Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR). 

În cadrul discuției la care au participat Francesca Bonelli, șefa Agenției ONU pentru Refugiați în Moldova și ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Katayama Yoshihiro, au fost abordate subiecte ce țin de criza refugiaților generate de războiul din Ucraina, importanța răspândirii informațiilor despre dimensiunea umanitară, precum și proiectele, inclusiv culturale de care are nevoie țara noastră. 

Oficialii au apreciat înalt managementul autorităților, efortul de solidarizare al cetățenilor și al societății civile, care au dat dovadă pe parcursul acestei perioade de ospitalitate și mobilizare excepțională. 

Cu această ocazie, secretarul general Sergiu Odainic a mulțumit Guvernului Japoniei și cetățenilor niponi pentru sprijinul acordat țării noastre. 

Notă: Agenda vizitei ambasadorului bunăvoinței al ONU include multiple întâlniri cu refugiații aflați pe teritoriul Republicii Moldova, vizitarea familiilor gazdă, discutarea viitoarelor inițiative de cooperare cu partenerii UNHCR, reprezentanții ONG-urilor și comunitatea artiștilor din țara noastră.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!