ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Persoanele cu dizabilități vor avea acces facilitat la obiectivele și manifestările culturale

19:01 | 16.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 16 iun. /MOLDPRES/. Parlamentul a susținut astăzi în două lecturi inițiativa legislativă de facilitare a accesului persoanelor cu dizabilități la obiectivele și evenimentele culturale. Totodată, documentul prevede creșterea compensațiilor la serviciile de transport pentru această categorie de persoane, transmite MOLDPRES.

Potrivit documentului, statul va subvenționa parțial Asociațiile Obștești ”Asociaţia Nevăzătorilor din Moldova” şi ”Casa Republicană de Cultură a Surzilor din Moldova” în contextul facilitării accesului la obiectivele și manifestările culturale.

Pentru acoperirea acestei măsuri sunt necesare 2,4 mln de lei (120 mii de euro), mijloace ce vor fi utilizate pentru implicarea persoanelor cu dizabilități în procesul de organizare și participare la activitățile și măsurile culturale.

Totodată, potrivit proiectului, 19,9 mln de lei ar urma să fie destinate majorării compensațiilor pentru serviciile de transport persoanelor cu dizabilități din raioanele țării și din municipiul Bălți, la nivelul compensației de care beneficiază locuitorii din municipiul Chișinău.

Foto simbol

img22004543

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!