ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ucraina are în vedere atacarea podului peste strâmtoarea Kerci

08:28 | 17.06.2022 Categorie: Externe

Kiev, 17 iun. /MOLDPRES/. Kievul a lăsat impresia joi, 16 iunie, că ameninţă să atace podul construit de ruşi peste Strâmtoarea Kerci, care face legătura cu peninsula Crimeea, prin publicarea unor detalii ale acestei construcţii, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Serviciile de informaţii militare ucrainene au publicat detalii despre construcţia podului. Kievul susține că aceste informații sunt din surse oficiale ruseşti, deşi nu a fost imediat posibil să se stabilească autenticitatea documentului de aproape 300 de pagini. Acesta a fost dat publicităţii la o zi după ce generalul ucrainean Dmitro Marcenko a declarat că podul va fi "ţinta numărul unu" dacă Kievul va obţine armele necesare. El a spus că Moscova foloseşte podul pentru a transporta provizii în Crimeea şi în sudul Ucrainei.

Acest pod, construit în 2018, cu o lungime de 18 de kilometri, leagă peninsula Crimeea de partea continentală a Rusiei.

Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Kremlinului, a declarat că au fost luate toate măsurile de precauţie pentru a asigura securitatea Crimeii. Kremlinul este conştient de ultimele ameninţări ale Kievului de a lua drept ţintă podul, a adăugat Peskov.

Rusia a ameninţat că va bombarda Kievul dacă această structură este atacată.

Serghei Lavrov a declarat că ameninţarea generalului ucrainean Marcenko contravine promisiunilor făcute de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski partenerilor occidentali de a nu folosi arme cu rază lungă de acţiune pentru a ataca teritoriul rus.

Oficialii ucraineni continuă însă să se raporteze la Crimeea ocupată ca la un teritoriu ce aparţine Ucrainei.

Foto: travelcrimea.com

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!