ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenția Moldsilva şi USM au semnat un acord de colaborare

09:37 | 17.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 17 iun. /MOLDPRES/. Agenția „Moldsilva” și Universitatea de Stat din Moldova (USM) au semnat ieri un Acord de colaborare. Documentul prevede consolidarea parteneriatului dintre cele două instituții și resetarea relațiilor dintre părțile implicate în contextul valorificării ariilor naturale protejate, transmite MOLDPRES.

Totodată, Universitatea de Stat a organizat o masă rotundă privind valorificarea ariilor naturale protejate din Republica Moldova. Evenimentul a avut loc în incinta centrului MEDIACOR, cu suportul US Forest Service International Programs din SUA.

Rectorul USM, Igor Şarov, a remarcat importanța colaborării cu entitățile statului în realizarea unor activități cu impact educațional și social. La rândul lor, participanţii din SUA, inclusiv de la Forest Service International Programs, și-au manifestat deschiderea în constituirea unui parteneriat durabil între instituțiile abilitate din cele două țări.

Un alt moment relevant a constituit prezentarea conceptului de revitalizare a Laboratorului Metrologia Mediului Ambiant și Astronomie al USM din comuna Lozova ( Strășeni), Rezervația „Codrii” și de creare a unui centru multifuncțional de cunoaștere a naturii.

Foto: USM

img22004555

img22004555

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!