ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău va avea loc prima ședință comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României

09:38 | 17.06.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 17 iun. /MOLDPRES/. Republica Moldova va găzdui sâmbătă prima ședință comună a Parlamentelor de la Chișinău și București, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Parlamentului, din partea Republicii Moldova la reuniune au fost invitați întreg corpul de deputați și președintele țării, Maia Sandu. România va fi reprezentată la eveniment de delegațiile Senatului și Camerei Deputaților, conduse de președinții Florin-Vasile Cîțu și Ion-Marcel Ciolacu.

„Ședința comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României are loc în premieră la Chișinău și este un mesaj puternic de susținere a eforturilor noastre de integrare europeană, dar și un mesaj despre ce putem face împreună pentru a spori cooperarea în domenii precum: infrastructură, energie, investiții, sănătate, educație sau cultură”, a menționat speakerul Igor Grosu.

Agenda evenimentului va începe la ora 09.25 cu depuneri de flori ale președinților Florin-Vasile Cîțu și Ion-Marcel Ciolacu la Monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt.

Ședința comună va debuta cu ceremonialul protocolar, urmat de discursurile oficialilor de la Chișinău și București. În cadrul ședinței urmează a fi semnată o declarație comună. La finalul reuniunii, președinții Parlamentelor Republicii Moldova și României vor susține o conferință de presă.

Ședința comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României va avea loc la Palatul Republicii, începând cu ora 10.00.

Foto: Parlament

img22004556

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!