ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe platforme de odihnă au fost instalate la trei puncte de trecere a frontierei moldo-române

12:33 | 17.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 17 iun. /MOLDPRES/. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a instalat la trei puncte de trecere a frontierei moldo-române platforme de odihnă și recreere destinate conducătorilor autocamioanelor, care se află în coloanele de așteptare pentru perfectarea procedurilor vamale, transmite MOLDPRES.

Potrivit IGSU, este vorba de punctele de trecere Leușeni, Giurgiulești și Sculeni. Pe platformele instalate, conducătorii auto pot beneficia de apă potabilă, se pot odihni în corturi, au acces la condițiile necesare de igienă, bloc sanitar, hrană, prim ajutor calificat și mijloace de comunicați.

Totodată, în corturile dislocate pe platforme, oamenilor li se oferă posibilitatea să-și prepare hrană, dar și să se odihnească pe paturile pliante amplasate în interior. Pentru ca platformele instalate să fie complet funcționale, autoritățile publice locale sunt gata să ofere servicii de curățare a sistemelor de canalizare.

În suportul IGSU a venit Agenția pentru refugiați UNHCR, care a oferit corpuri de iluminat și de alimentare a echipamentelor electronice ce pot fi folosite de șoferi în momentul staționării și aflării acestora pe insule.

Activitatea platformelor de odihnă va fi desfășurată atât timp cât există solicitări. 

Foto: IGSU

img22004565

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!