ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CFM nu va scumpi biletele de călătorie cu trenul

13:40 | 17.06.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 17 iun. /MOLDPRES/. Calea Ferată din Moldova (CFM) a anunțat astăzi că în contextul scumpirilor continue, nu planifică majorări de preț pentru biletele de călătorie cu trenul, transmite MOLDPRES.

Potrivit întreprinderii, transportul de călători constituie doar 1% din veniturile Căii Ferate, or, modificarea prețului biletelor ar constitui un proces anevoios, iar efectul ar fi minim.

„În cele din urmă, ne concentrăm pe popularizarea acestui mijloc de transport în rândul cetățenilor, mărirea fluxului transportului de marfă și extinderea coridoarelor de tranzit. În prezent, în cadrul întreprinderii, cea mai mare parte din încasări o constituie transportul feroviar de mărfuri. Doar în primul trimestru al acestui an, transportul de mărfuri a crescut cu aproximativ 90%”, indică CFM.

În prezent, prețurile pentru o călătorie pe ruta Chișinău - București sunt de 605-680 lei (cca 30 de euro), în funcție de clasa de confort. Copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 12 ani vor beneficia de o reducere de până la 40%. De asemenea, călătorii au posibilitatea de a procura bilete de tip low-cost pentru cursa Chișinău-București, conform tarifelor SMART- ”Prietenia”, la un preț de doar 19 euro. Prețul la cursa Chișinău - Iași este 90-130 lei, în funcție de clasa de confort.

Pentru cursele interne: Chișinău-Ungheni - între 27 și 49 de lei, în funcție de clasa de confort (pentru copiii de până la 12 ani, prețul biletului variază între 14 și 25 de lei), la cursa Chișinău-Bender - 10 lei.

Foto simbol

img22004569

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!