ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a participat la lansarea Platformei Femeilor Deputate

15:07 | 17.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 iun. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat astăzi la lansarea Platformei Femeilor Deputate, constituită în Legislativul de la Chișinău. Inițiativa întrunește reprezentante ale majorității și opoziției parlamentare, și are ca obiectiv identificarea unor soluții pentru problemele femeilor, copiilor și categoriilor defavorizate din țara noastră, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției

În discursul său, Maia Sandu a menționat că Republica Moldova a înregistrat rezultate bune în ceea ce privește reprezentarea politică a femeilor, iar experiența noastră inspiră și alte state. „Totuși, pe lângă prezența femeilor la posturi de conducere, egalitatea de gen înseamnă și oportunități educaționale, sociale și economice egale pentru bărbați și femei, șanse egale de realizare în carieră și viață. Iar una dintre problemele grave din țara noastră, pe care trebuie să o rezolvăm, este cea a violenței împotriva femeilor și copiilor”, a spus șefa statului la evenimentul de inaugurare a Platformei Femeilor Deputate.

Potrivit președintelui, în Republica Moldova există instrumente pentru a combate violența, însă este necesar să le punem eficient în aplicare. „Să acționăm împreună pentru a descuraja și a combate aceste metehne sociale, prin conștientizare și prevenire, prin educație și schimbarea tradițiilor sociale, dar și prin crearea oportunităților economice, care le vor permite femeilor noastre să fie independente financiar și să-și decidă singure viața”, a subliniat Maia Sandu. În context, șefa statului a mai menționat că în Guvern și Parlament au fost deja promovate mai multe inițiative legislative în acest sens, dar că cele mai mari schimbări abia urmează și că trebuie să le facem cu toții, împreună.

Foto: Președinție

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!