ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O secție de la Institutul Mamei și Copilului a fost renovată capital

16:39 | 17.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 17 iun. /MOLDPRES/. Secția Obstetrică nr.1 a Institutului Mamei și Copilului (IMC) din municipiul Chișinău a fost inaugurată astăzi după renovarea capitală, transmite MOLDPRES.

În cadrul evenimentului, ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a subliniat că modernizarea instituțiilor medicale reprezintă o prioritate pentru autorități. „Ne dorim să aducem Europa acasă, împreună cu specialiștii care au plecat acolo, iar pentru aceasta trebuie să investim în modernizarea instituțiilor medicale – unul dintre obiectivele principale ale Ministerului Sănătății. Ne propunem să construim spitale noi, să renovăm capital secții și să le dotăm cu echipamente moderne, așa încât să corespundă tuturor standardelor internaționale. Calitatea actului medical depinde de condiții, nu doar de abilitățile profesionale ale personalului medical. Sănătatea mamei și a copilului reprezintă pentru noi o prioritate”, a spus Ala Nemerenco.

Secția Obstetrică nr.1 a IMC a fost renovată capital pentru prima dată după peste 40 de ani de activitate, cu suportul financiar al Ministerului Sănătății, care a alocat în acest sens peste 6 mln de lei.

Anual, în secția Obstetrică nr.1 se nasc până la 2 500 de copii. Aceasta dispune de șapte săli de naștere, două săli de operații, dotate cu echipamente și spații special amenajate pentru lucrătorii medicali.

Foto: Ministerul Sănătății

img22004577

img22004577

img22004577

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!