ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului s-a întâlnit cu ministrul român al cercetării, inovării și digitalizării

16:58 | 17.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 iun. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat despre accelerarea procesului de transformare digitală și de dezvoltare a unei societăți informaționale moderne cu ministrul cercetării, inovării și digitalizării al Guvernului României, Sebastian Burduja, aflat într-o vizită la Chișinău, informează MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Legislativului, speakerul a salutat instituirea Comisiei mixte responsabile de implementarea Memorandumului de înțelegere în domeniul transformării digitale dintre Republica Moldova și România, precum și decizia privind elaborarea agendei comune și crearea spațiului digital comun România – Republica Moldova, aprobată la prima ședință a Comisiei de ieri.

Potrivit președintelui Parlamentului, votarea legilor care să apropie cetățenii de serviciile publice și să simplifice procesul de obținere a actelor și documentelor este una din prioritățile de bază a acestei legislaturi.

„Ne dorim soluții digitale noi, moderne care să ușureze viața cetățenilor noștri și a sectorului privat”, a menționat Igor Grosu.

Șeful Legislativului a precizat că, în prezent, este în proces de implementare un proiect de digitalizare a activității Parlamentului, inclusiv pentru utilizarea sistemului de e-vot, lansat în premieră în toamna anului trecut.

Foto: Parlament

img22004579

img22004579

img22004579

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!