ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Armata rusă reia avansul spre Severodoneţk

10:47 | 18.06.2022 Categorie: Externe

Kiev, 18 iun. /MOLDPRES/. Armata rusă și-a reînnoit în ultimele 48 de ore eforturile în a avansa spre Severodoneţk şi ar putea să nu mai facă nicio distincţie între militarii şi civilii ucraineni care nu se vor retrage din oraş, raportează sâmbătă Ministerul Apărării britanic, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Forţele ruse urmăresc scopul de a pătrunde mai adânc în regiunea Doneţk şi de strânge laţul în jurul oraşului Severodoneţk dinspre nord, a precizat ministerul britanic pe Twitter.

În cazul în care civilii ucraineni blocaţi în acest oraş nu vor accepta oferta de a părăsi localitatea printr-un coridor umanitar, forţele ruse ar putea găsi în aceasta o justificare pentru a nu face distincţie între aceşti civili şi orice ţintă militară ucraineană din zonă, a mai subliniat ministerul, preluat de Agerpres.

Rușii încearcă de săptămâni să cucerească Severodoneţk, oraş industrial din regiunea Lugansk, important pentru a putea controla întregul bazin minier Donbas. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a apreciat săptămâna trecută că bătălia de la Severodoneţk este una foarte dură şi va determina soarta regiunii Donbas din estul Ucrainei.

Serghei Haidai, guvernator al regiunii Lugansk a estimate că aproximativ 10.000 de civili sunt în continuare prezenţi în oraşul Severodoneţk.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!