ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu a participat la deschiderea Festivalului de muzică clasică în aer liber „DescOperă”

13:45 | 18.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 iun. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat vineri seara la deschiderea Festivalului de muzică clasică în aer liber „DescOperă”, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

„Mi-am încheiat această zi atât de încărcată emoțional pe acorduri de muzică, printre stâncile de la Butuceni, acolo unde a început cea de-a cincea ediție a Festivalului de muzică clasică în aer liber „DescOperă”. I-am admirat pe talentații soliști ai Operei Naționale. M-am bucurat că le-am putut revedea pe sopranele Valentina Nafornița și Natalia Tanasiiciuc, dar și pe baritonul Andrei Jilihovschi, care au revenit acasă special pentru „DescOperă”, a spus Maia Sandu.

Șefa statului le-a mulțumit tuturor celor care au inițiat acest festival, devenit simbol al începutului de vară în Moldova și un element indispensabil al circuitului nostru cultural și turistic. „Le mulțumesc artiștilor și organizatorilor care în fiecare vară, an de an, aduc muzica clasică la Butuceni. Vă îndemn pe toți să veniți la „DescOperă” - mai sunt doua seri de festival - și să descoperim, împreună, frumusețea țării noastre și oamenii noștri talentați”, a spus Președintele Maia Sandu după încheierea concertului, la care a asistat alături de un numeros public.

Foto: Președinție

img22004588

img22004588

img22004588

img22004588

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!