ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

„R. Moldova împărtășește valorile UE și merită șansa de a fi parte a marii familii europene”, a declarat Maia Sandu

15:31 | 18.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 iun. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a adresat astăzi un mesaj membrilor Parlamentului R. Moldova și Parlamentului României, în cadrul ședinței comune a celor două foruri legislative care s-a desfășurat la Chișinău, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul prezidențial de presă.

Șefa statului le-a vorbit legislatorilor despre trecutul care ne-a pus nu o dată la încercare, despre prezentul dureros marcat de război, dar și despre viitorul pe care vrem să-l construim ca parte a Uniunii Europene.

„Am mulțumit României pentru umărul puternic pe care ni l-a oferit mereu, indiferent de contextul politic de la Chișinău, fiindu-ne alături pe plan economic, politic, cultural sau educațional. Simțim acest sprijin și acum, când ne confruntăm cu consecințele războiului din Ucraina”, a punctat Președintele Maia Sandu.

Șefa statului a menționat, totodată, că evoluția României ca membră a UE ne-a încurajat și ne-a dat speranța ca acesta poate fi un model de succes și pentru Republica Moldova - și pentru acest model au optat și cetățenii noștri.

„Astăzi România este susținătoarea noastră fidelă la nivelul Uniunii Europene, mobilizând sprijinul instituțional și politic necesar pentru parcursul european al țării noastre. Și pentru că ieri Comisia Europeană a recomandat țărilor membre ale UE să ne acorde statutul de candidat la aderare, i-am îndemnat pe parlamentarii români ca, în zilele ce urmează, să transmită în UE mesajul că Republica Moldova împărtășește pe deplin valorile Uniunii Europene. Și că merită să aibă această șansă să devină parte a marii familii europene”, a spus Maia Sandu.

Potrivit șefei statului, ședința comună a celor două Parlamente se înscrie într-un mod logic și firesc în relația ascendentă dintre Republica Moldova și România, relansată la sfârșitul anului 2020. „Sunt încrezătoare că evenimentul de astăzi va impulsiona cooperarea dintre Chișinău și București pentru noi proiecte în beneficul cetățenilor din ambele țări“, a mai spus Președintele Maia Sandu.

Foto: Președinție

img22004590

img22004590

img22004590

img22004590

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!