ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O stație de tratare a apelor reziduale a fost construită la o vinărie din raionul Ialoveni

08:14 | 20.06.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 iun. /MOLDPRES/. Aproximativ două milioane de euro au fost acordate din fondurile Uniunii Europene pentru construirea primei stații de tratare a apelor reziduale din Republica Moldova în cadrul unei vinării, din localitatea Puhoi, raionul Ialoveni, iar inaugurarea staţiei a avut loc la finele săptămânii trecute, transmite MOLDPRES.

Investiția a fost efectuată prin intermediul Băncii Europene de Investiții, banii fiind oferiți sub formă de împrumut în cadrul Proiectului „Livada Moldovei”.

„Apreciem eforturile antreprenorilor și ale partenerilor de dezvoltare pentru crearea noilor oportunități, stimularea competitivității și asigurarea produselor de calitate înaltă. Acest succes este un exemplu și pentru alți producători și procesatori de struguri. Rezultatele care sunt prezentate de sectorul vitivinicol sunt îmbucurătoare. Anul trecut, la competițiile internaționale vinificatorii noștri au obținut peste 1200 de medalii”, a declarat la eveniment ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Viorel Gherciu.

Stația de epurare are o capacitate de prelucrare a apelor uzate de 180 metri cubi pe zi. „Datorită acestei stații de purificare a apelor vom putea contribui semnificativ la protecția mediului. Grație investiției de aprope două milioane de euro din partea UE, s-a reușit și îmbunătățirea infrastructurii, procurarea echipamentelor agricole și utilajelor pentru producerea vinului. Un alt lucru semnificativ este că datorită acestor investiții au fost create noi locuri de muncă. Apreciez cooperarea și sunt sigur că vor urma și alte istorii de succes în cadrul proiectului „Livada Moldovei”, a menționat Alberto Carlei, șeful reprezentanței Băncii Europene de Investiții în Republica Moldova.

„Livada Moldovei” este o linie de creditare în valoare de 120 de milioane de euro. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Băncii Europene de Investiții și inițiat de Guvernul Republicii Moldova.

Foto: MAIA

img22004602

img22004602

img22004602

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!