ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai mulți deputați participă la sesiunea de vară a APCE

09:26 | 20.06.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 20 iun. /MOLDPRES/. Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de vară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei care are loc în perioada 20-24 iunie, la Strasbourg, comunică MOLDPRES.

Potrivit serviciului de presă al Legislativului, din componența delegației fac parte șeful delegației naționale la APCE, vicepreședintele Comisiei politică externă și integrare europeană, Ion Groza, precum și vicepreședinții Parlamentului, Mihail Popșoi și Vlad Batrîncea.

Pe agenda sesiunii APCE sunt incluse dezbateri pe marginea mai multor subiecte de actualitate, printre care despre consecințele umanitare ale războiului din Ucraina și despre cazurile raportate de prizonieri politici în Federația Rusă. De asemenea, va avea loc un panel la nivel înalt, urmat de o dezbatere interactivă pe tema „Susținerea securității democratice în Europa”. Parlamentarii vor discuta și despre controlul comunicării online, despre modul de prevenire și combatere a antisemitismului în Europa și despre vaccinarea care ajută la prevenirea unor boli.

img22004606

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!