ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În săptămâna trecută, Serviciul Vamal a încasat peste 653,5 milioane de lei

09:43 | 20.06.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 20 iun. /MOLDPRES/. În perioada 13 - 19 iunie, Serviciul Vamal a încasat la bugetul de stat peste 653,5 milioane de lei (circa 32 mln de euro), mai mult cu 15,1% față de sarcina bugetară stabilită pentru acest interval, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Vamal, persoanele fizice au introdus bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 17,1 milioane lei, ceea ce reprezintă 2,6 % din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă.

Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii și proiecte sociale.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate peste 10 200 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit aproximativ 75 mii de traversări.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată au fost constatate 64 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 375 mii de lei.

De la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 14,3 miliarde lei, fiind atestată o creștere de 23,6% față de încasările din intervalul corespunzător al anului 2021.

Foto: Serviciul Vamal

img22004608

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!