ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circulația transportului de mare tonaj pe drumurile naționale va fi restricționată pe timp de caniculă

10:04 | 20.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 20 iun. /MOLDPRES/. Autovehiculele cu o greutate mai mare de 20 de tone au interdicția de a circula pe unele trasee naționale în zilele când temperatura aerului depășește 30 de grade Celsius, transmite MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General de Poliție, restricţiile nu vizează transportul de călători, maşinile care transportă produse alimentare, materiale pentru prevenirea sau lichidarea situațiilor excepționale.

Pe trasee sunt instalate indicatoare rutiere prin care şoferii sunt atenţionaţi despre interdicţie, iar cei care nu vor respecta cerințele, riscă amendă de până la 4 500 de lei  - persoanele fizice și până la 15 mii de lei - cele juridice. Scopul interdicţiei este de a preveni deteriorarea drumurilor cu îmbrăcăminte rutieră din beton asfaltic.

Oamenii legii îndeamnă șoferii să se deplaseze seara și pe timp de noapte, când temperaturile scad. Totodată, ținând cont că pe timp de noapte se conduce mai greu, polițiștii recomandă șoferilor să aibă alături un coleg, care să-i înlocuiască pentru a se putea odihni.

Foto: Inspectoratul General de Poliție

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!