ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Drumul Chișinău-Orhei-Bălți a fost reabilitat în proporţie de 76%

11:26 | 20.06.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 20 iun. /MOLDPRES/. Conducerea Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și Administrației de Stat a Drumurilor (ASD) a evaluat nivelul de executare a lucrărilor de reabilitare a drumului național R6 Chișinău-Orhei-Bălți şi a constatat că acestea sunt gata în proporție de 76%, transmite MOLDPRES cu referire la un comunicat de astăzi al ASD.

Traseul are o lungime de 29,7 km și prevede reconstrucția drumurilor, reabilitarea a zece poduri, întărirea terasamentului pentru a preveni alunecările de teren în zona de ocolire Sângerei, instalarea a 605 indicatoare rutiere, construirea podurilor noi.

“În prezent, antreprenorul execută lucrări de așternere a stratului de uzură, instalarea marcajelor de diferite tipuri, așternerea stratului de binder”, indică ASD. 

Lucrările de reabilitare au o valoare de circa 36 de milioane de euro, bani alocați Guvernului Republicii Moldova de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Foto: ASD

 

img22004615

img22004615

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!