ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Direcţiei comunicare și protocol a Guvernului

14:59 | 20.06.2022 Categorie: Comunicate

Dumitru Udrea: Funcția publică este o responsabilitate enormă pe care și-a asumat-o fiecare din echipa Cancelariei de Stat, iar acum, în contextul obiectivului de integrare europeană, e nevoie să fim și mai profesioniști, și mai dedicați muncii noastre 

Chişinău, 20 iun. /MOLDPRES/. În acest an, cu ocazia Zilei Funcționarului Public, marcată tradițional pe 23 iunie, Cancelaria de Stat va organiza în această săptămână mai multe activități.

Astăzi a fost dat startul evenimentelor organizate cu acest prilej și, în discursul său, Secretarul general al Guvernului, Dumitru Udrea, a spus: „Funcția publică este, pe de o parte, un prestigiu, însă, de cealaltă parte, o responsabilitate enormă pe care și-a asumat-o fiecare din echipa Cancelariei de Stat. Acum, în contextul obiectivului de integrare europeană, e nevoie să fim și mai profesioniști, și mai dedicați muncii noastre de zi cu zi”.

Săptămâna funcționarului public a debutat cu o vizită la Guvern a studenților Universității de Stat din Moldova, majoritatea de la Facultatea de Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative, care au adresat întrebări prim-ministrului Natalia Gavrilița și echipei Cancelariei de Stat.

Marți, 21 iunie, va fi publicat pe cancelarie.gov.md raportul cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public pentru anul 2021. Documentul va fi prezentat și discutat cu reprezentanții subdiviziunilor resurselor umane din cadrul administrațiilor publice într-un eveniment online.

Joi, 23 iunie, începând cu ora 17.00, angajații Cancelariei de Stat vor merge la un meci amical de fotbal jucat de cele două echipe formate de membri ai instituției, pasionați de acest sport.

Vineri, 24 iunie, Guvernul invită toți funcționarii publici să poarte ie pentru a celebra Ziua Universală a Iei.

Pe parcursul întregii săptămâni, pe pagina de Facebook a Cancelariei de Stat veți face cunoștință cu câțiva dintre cei care fac parte din echipa instituției, dar și cu cele mai importante direcții și rolul acestora în coordonarea planificării și elaborării politicilor publice și promovarea și realizarea politicii statului în domeniul serviciului public. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!